IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Макроикономическите новини в центъра на инвеститорското внимание

17:33 | 16.08.06 г.
Автор - снимка
Създател
Макроикономическите новини в центъра на инвеститорското внимание

Макроикономическите анонси все повече „окупират” вниманието на инвеститорите, а през тази седмица безспорно това са данните за инфлацията от САЩ. Балансът между необходимостта от ново повишение на лихвите, от една страна, и рисковете за растежа, от друга, ще определят колебанията на пазара през следващите седмици, в случая новините бяха добри.

Вчера индексът на производствените цени излезе не само доста под очакванията, но, изключвайки цените на храната и енергията, реализира понижение от 0,3% на месечна база, което перфектно пасва на очакванията на Федералния резерв за успокояване на инфлационния натиск. Въпреки че трудно може да се правят генерални изводи само от един месец, все пак това е стъпка в правилната посока, а всяка такава ще оказва подкрепа на фондовия пазар.

По-съществените новини обаче бяха днес в 15:30 за индекса на потребителските цени, който се предпочита от икономистите и ФЕД за изследване на ценовите колебания.

Секторното разпределение при лидерите през вчерашната сесия изглеждаше познато, технологиите, полупроводниците, софтуерните компании продължават да са предпочитани инвестиционни носители сред играчите, търсещи подценени акции след последната корекция.

Техническа картина

Dow Jones

Няма съществена промяна. Dow Jones изглежда стабилен след разпродажбите от предходната седмица. Все пак състоянието на индикаторите за момента и валидността на краткосрочната граница при 10 930, дава основание да се допусне, че ни предстои нов тест на 11 345, а само дневно затваряне над него ще бъде сигнал за подновяване на възходящия натиск и ще даде възможност за връщане към максимумите за годината, постигнати в началото на май. Под 10 930 ще допуснем, че има формиран съществен връх и на прицел ще бъде отново 10 690.


Подкрепа

11 040

11 035

10 930

Съпротива

11 280

11 345

11 420





 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:25 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още