IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Холивудски тематичен парк за $1 млрд. ще отвори врати в Турция през 2010 г.

Обектът ще наподобява тематичния парк на Paramount в САЩ, като в него ще има океанска, арктическа, пустинна и гориста зона

14:59 | 15.08.06 г.
Автор - снимка
Създател
Холивудски тематичен парк за $1 млрд. ще отвори врати в Турция през 2010 г.

Paramount Pictures, едно от най-големите киностудия в Холивуд, ще инвестира 1 млрд. долара в първия тематичен парк в Турция, съобщават турските медии. Паркът ще бъде построен в близост до столицата Анкара и в него ще бъдат наети около 30 хил. души персонал.

Изграждането на обекта, който ще се намира на запад от Анкара по пътя към град Ескишехир и ще е със застроена площ от 3 млн. кв. м, се очаква да започне през 2007 г. Това ще бъде най-големият увеселителен парк в района на Близкия Изток.

В момента турското правителство е в последна фаза на преговори с американската компания за подробностите около осъществяването на инвестиционния проект.

Според властите в страната огромният парк ще бъде посещаван от около 3 млн. туристи на година. Те ще могат да отсядат в предвидените за изграждане в близост до парка нови хотели и ваканционни селища.

Обектът ще наподобява тематичния парк на Paramount в САЩ, като в него ще има океанска, арктическа, пустинна и гориста зона. Освен това посетителите ще имат възможността да поемат на почти истинско пътешествие към Луната на борда на специално създаден космически кораб.

От Paramount Pictures уточняват, че ще използват най-модерни технологии за атракционите в парка, докато цените на билетите ще са по-ниски в сравнение с тези в Щатите. Очаква се основните посетители на парка да са както от Турция, така и от повечето страни в Източна Европа, от Русия и Близкия Изток.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:50 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още