IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Печалбата на UBS с ръст от 47 на сто

UBS е инвестирала през второто тримесечие в дългови активи 3,5 млрд. долара – капитал предимно от богати клиенти от САЩ

09:47 | 15.08.06 г.
Печалбата на UBS с ръст от 47 на сто

Швейцарската банка UBS AG обяви нетна печалба за второто тримесечие в размер на 3,15 млрд. швейцарски франка (2,54 млрд. долара) при печалба от 2,15 млрд. швейцарски франка година по-рано, или покачване от 47%. Очакванията на анализаторите бяха за печалба в размер на 2,73 млрд. франка.

UBS е инвестирала през второто тримесечие в дългови активи 3,5 млрд. долара – капитал предимно от богати клиенти от САЩ.

През месец май UBS придоби специализираната в инвестиции в активи с фиксиран доход Бразилска инвестиционна банка за 2,6 млрд. долара и базираната в Амстердам ABN Amro Holding NV.

UBS е вторият по големина в света инвеститор в акции след щатската Goldman Sachs Group и осмият по големина в света инвеститор в облигации, цветни метали и суровини.

Приходите на инвестиционната банка от търговия с ценни книжа са нараснали с 54 на сто до 4,91 млрд. франка. Приходите само от търговия с акции на UBS са се увеличили с 59 на сто до 2,28 млрд. франка, а тези от облигации и валути – с 50 на сто до 2,63 млрд. франка.

На последната търговска сесия акциите на банката на NYSE поскъпнаха с 0,15 на сто до 52,95 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:55 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още