IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тайланд раздава по един безплатен лаптоп на всяко дете вместо книга

Амбициозният проект ще се извърши съвместно с неправителствената организация One Laptop Per Child и ще стартира в началото на октомври

15:54 | 14.08.06 г.
Тайланд раздава по един безплатен лаптоп на всяко дете вместо книга

Правителството на Тайланд планира да раздаде напълно безплатно по един лаптоп на всяко дете, което е в началния курс на обучение, съобщи АП. Амбициозният проект ще се извърши съвместно с неправителствената организация One Laptop Per Child и ще стартира в началото на октомври.

Премиерът на Тайланд Таксин Шинаватра заяви, че децата ще получат компютър вместо книга, тъй като всяка книга може да бъде намерена и прочетена чрез компютър и интернет.

Дейността на базираната в САЩ One Laptop Per Child е посветена на разработването на възможно най-евтини лаптопи, чиято цена да не надвишава 100 долара. Целта е децата по света да получат достъп до компютърна грамотност и интернет.

Лаптопите на организацията са евтини, качествени и ниско разходни. Те използват безплатната операционна система Linux и имат флаш памет.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:00 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още