IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Оптимизъм обхвана американския фондов пазар

16:24 | 07.08.06 г.
Автор - снимка
Създател
Оптимизъм обхвана американския фондов пазар

Основната характеристика на фондовия пазар през изминалата седмица беше оптимизмът за това, че корпоративните отчети все пак не бяха разочароващи. Прогнозите за втората половина на годината останаха положителни и се увеличиха очакванията, че Федералният резерв няма да повиши лихвите. Съвкупността от всички тези фактори обуслови повишението на основните индекси до нови циклични максимуми, откакто започна възстановяването им в средата на юни. Крайното решение за устойчивостта му обаче се крие в комюникето на Бен Бернанке, съпътстващо заседанието, и по-конкретно - какви ще бъдат указанията за бъдещата монетарна политика.

Индикациите за евентуалната необходимост от още повишения ще запази до голяма степен волатилността и нестабилността на пазара, тъй като всички излизащи данни ще се възприемат през призмата на влиянието им върху мисленето във ФЕД. Отделните корпоративни резултати не се нуждаят от специален коментар в случая, но важни данни като безработицата несъмнено - да, тъй като оказват влияние върху нагласите на инвеститорите.

Повишението със 113 000 в броя на работните места в неселскостопанския сектор, в унисон с очакваното понижение в активността, естествено се възприе позитивно от пазара, но интерес представляват и цифрите за колебанията при почасовото заплащане. То нараства с 0.4% спрямо 0.5% през миналия месец, което на годишна база означава 3.8%. Рисковете от генериране на инфлация от този източник не бива да се забравя, както и че се следи от централните банкери.

Отчетният сезон е към своя край и макроикономическите анонси ще бъдат водещи през следващите седмици, най-важния от които е решението за или против +25 базисни пункта на 8 август.

Техническа картина

Dow Jones най-после убедително тества ключовата съпротива при 11 255-11 290 областта, където се съсредоточават върхът от 6 юли и 61.8% Фибо ниво на целия спад от 11 660. Макар да беше направен интрадневен пробив, дневното затваряне над него ще бъде действителният сигнал за нещо по-съществено в посока нагоре с първоначални цели около 11 425 – 11 430. Индикаторите за момент остават на екстремни стойности, запазвайки риска от консолидация, за преминаване към негативна картина е необходим пробив под 11 085-11 035.


 

Подкрепа

11 085

11 035

10 900

Съпротива

11 335

11 425

11 660



 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:39 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още