IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Ръст от 30% до 1,22 млрд. долара в печалбата на Honda за второто тримесечие

Третият по големина производител на автомобили в Япония и най-големият производител на мотоциклети в света увеличи прогнозата си за продажби за цялата 2006 година до 10,7 трлн. йени

11:24 | 26.07.06 г.
Ръст от 30% до 1,22 млрд. долара в печалбата на Honda за второто тримесечие
Японският производител на автомобили Honda Motor обяви, че печалбата му за второто тримесечие е нараснала с 30% до 143,4 млрд. йени (1,22 млрд. долара) в резултат на по-силни продажби на икономични автомобили в Северна Америка, съобщава MarketWatch.

Увеличението в продажбите на автомобили в Северна Америка става на фона на спад на тези в Япония.

Третият по големина производител на автомобили в Япония и най-големият производител на мотоциклети в света увеличи прогнозата си за продажби за цялата 2006 година до 10,7 трлн. йени спрямо 10,6 трлн. йени преди това. Компанията остави очакванията си за печалба непроменени.

Honda ревизира прогнозата си за съвкупните продажби в Северна Америка за цялата година до 1,77 млн. превозни средства и обяви, че по всяка вероятност ще направи обратно изкупуване на 0,33 на сто акциите си, които възлизат на 18 млрд. йени.

От компанията заявиха, че през третото тримесечие Honda ще навлезе и на авиационния пазар в сегмента на малките и икономични самолети.

По време на последната търговска сесия на NYSE акциите на японския автоконцерн отбелязаха повишение от 2,3% до 32,25 долара.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:02 | 26.07.06 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още