IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Французите се оказаха най-големите футболни запалянковци

Проучване сочи, че Световното първенство по футбол 2006 е привлякло пред малките екрани повече французи отколкото бразилци

18:41 | 24.07.06 г.
Автор - снимка
Създател
Французите се оказаха най-големите футболни запалянковци
Световното първенство по футбол 2006 е привлякло пред малките екрани повече французи отколкото бразилци, сочи проучване на Eurodata TV Worldwide, проведено в девет страни – Франция, Бразилия, Португалия, Швейцария, Италия, Украйна, Испания, Аржентина и Чехия, съобщава АФП.

Според изследването 53,64 млн. зрители от Франция са гледали поне по една минута от директните излъчвания на футболните двубои по време на цялото първенство, като общо 56,06 млн. имат телевизор в дома си. По този начин телевизионната аудитория във Франция е достигнала 95,7 на сто, а ако се считат само запалянковците от мъжки пол, то процентният дял на зрителите нараства до 96,7%.

В Бразилия зрителската аудитория е 94,8 на сто, или общо 50,55 млн. зрители, като 53,29 млн. разполагат с телевизор в дома си.

В Италия, чийто отбор стана победител на Световното по футбол, процентът достига 91, или 50,5 млн. зрители, като 55, 2 млн. разполагат с телевизор. Така Италия се класира на пета позиция сред деветте изследвани страни.

Испанските телевизионни канали са привлекли 86 на сто от аудиторията, въпреки че националният отбор на страната отпадна от двубоите още по време на осмина финалите.

В Германия само мачът от полуфинала между националния отбор на страната и този на Италия е гледан поне по една минута от 51,4 на сто от хората, притежаващи телевизор.

Общо в деветте проучени страни над 90 на сто от телевизионните зрители са гледали поне по една минута от Световното първенство.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:48 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още