IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Toyota очаква ръст от 52% в продажбите си в Китай през 2006 г.

Компанията полага доста усилия, за да увеличи производствените си капацитети в Китай, за да се справи с конкуренцията на други чуждестранни гиганти като немския автоконцерн Volkswagen

11:29 | 24.07.06 г.
Автор - снимка
Създател
Toyota очаква ръст от 52% в продажбите си в Китай през 2006 г.
Toyota Motor очаква ръст от 52 на сто в продажбите си на автомобили в Китай тази година благодарение на пускането на пазара на нови модели, съобщава Ройтерс.

Най-големият японски автомобилен концерн прогнозира да продаде 278 хил. автомобила през 2006 година спрямо 183 хил. през 2005. В предвижданията са включени моделите, които компанията внася, както и произведените в страната.

Продажбите на японската група са нараснали с 61 на сто до 120 хил. броя през първото полугодие на 2006 година благодарение на новите модели, произведени в Китай, като Reiz и Crown.

Toyota полага доста усилия, за да увеличи производствените си капацитети в страната, втори по големина в света автомобилен пазар, за да се справи с конкуренцията на други чуждестранни гиганти като немския автоконцерн Volkswagen.

През 2008 година японската група ще прибави два малки автомобила към гамата си в Китай – компактния модел Yaris, продаван в Япония под името Vitz, който ще се произвежда в нов завод в Гуангзу съвместно с Guangzhou Automotive Group, и всъдехода – хибрид RAV4, който ще се прави в завод в Тянжин съвместно с FAW Group.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:30 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още