IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Microsoft със спад в печалбата за тримесечието, ръст при акциите

От своя страна оборотът се е покачил с 16% до 11,8 млрд. долара

09:34 | 21.07.06 г.
Microsoft със спад в печалбата за тримесечието, ръст при акциите
Microsoft обяви понижение от 31% в тримесечната си печалба заради производствените разходи около конзолата си за видеоигри XBox 360 и комбинирания ефект от забавяне на дейността и увеличаване на инвестициите в интернет дейността на компанията.

Най-големият световен софтуерен производител има нетна печалба от 2,83 млрд. долара, или 28 цента на акция, за четвъртото фискално за компанията тримесечие, приключило на 30 юни, спрямо 3,7 млрд. долара (34 цента) година по-рано.

От своя страна оборотът се е покачил с 16% до 11,8 млрд. долара.

Анализаторите очакваха нетна печалба от 30 цента на акция и оборот от 11,6 млрд. долара.

Microsoft изненада инвеститорите през април, обявявайки инвестиционен проект на стойност 2,6 млрд. долара, предназначен за интернет подразделението на компанията и няколко нови бранша. Това решение породи съмнение, че пускането на нови продукти и промяната в стратегията ще окажат влияние през текущото тогава тримесечие.
 
Публикуваният на 27 април отчет за периода януари-март показа ръст в печалбата от 16%, което обаче се оказа под средните очаквания на анализаторите.
 
От изнасянето на резултатите за третото тримесечие акциите на компанията загубиха около 16% от стойността си срещу 5% за индекса Standard & Poor's 500.
 
Книжата добавиха 5,7% до 24,15 долара за брой по време на извънборсовата търговия след публикуването на резултатите за четвъртото тримесечие и обявяването на разрешението за обратно изкупуване на акции на стойност 20 млрд. долара в рамките на програма на компанията.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:47 | 21.07.06 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още