IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

OMV откри ново находище на нефт и газ в Тунис

Тестовете показват, че кладенецът може да осигури 5970 барела на ден и 58 млн. стандартни кубични фута на ден (scf/d) газ

12:01 | 20.07.06 г.
Автор - снимка
Създател
OMV откри ново находище на нефт и газ в Тунис

Петролната и газова група OMV Aktiengesellschaft е открила и успешно е тествала находище на нефт и газ в Южен Тунис, съобщиха от компанията. Това е второто откриване на нефт и газ в този блок, който се управлява от OMV Проучване – Тунис – компания, която е 100% подразделение на OMV.

Проучваният кладенец е разработен на дълбочина 3970 м на 4 юни 2006 и съдържа общо 25 м нетен нефтен и газов кондензат на няколко нива на дълбочина от 3600 до 3900 метра. Следващият етап на разработване на обекта включва сондажи на допълнителни кладенци.

Тестовете показват, че кладенецът може да осигури 5970 барела на ден и 58 млн. стандартни кубични фута на ден (scf/d) газ. По-нататъшните тестове ще започнат през август, а сондажите - в началото на следващата година.

OMV и Тунизийската национална нефтена компания ETAP държат всяка по 50% от разрешителното за проучване на блока, като OMV е в ролята на оператор.

На 29 март тази година OMV обяви първото си откриване на нефт и газ в района, което при тестовете показа потенциал за производство от 1500 барела на ден нефт и 1625 нефтени барела на ден газ.

У нас австрийската компания развива дейност чрез дъщерното си дружество ОMV България ЕООД, което е регистрирано през 1998 г. и е с предмет на дейност изграждане и експлоатация на бензиностанции, търговия на едро и дребно с петролни продукти, масла и др. Към края на миналата година дружеството управлява 73 бензиностанции у нас, а печалбата му е 11 млн. лв. спрямо загуба от 6 млн. лв. за 2004 г. В началото на тази година управлението на ОMV България ЕООД бе прехвърлено на румънското подразделение на групата – Петром, към което премина още бизнесът на OMV в Сърбия и Черна гора.

Към момента акциите на OMV във Виена се търгуват с повишение от 2,09% до ниво от 47,37 евро за брой.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:11 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още