IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Над три пъти до 3,5 млрд. долара скочи печалбата на JP Morgan за тримесечие

Причината за големия ръст в печалбата се дължи основно на приходите от инвестиционно банкиране, които се повишиха с 52% до 4,18 млрд. долара

15:28 | 19.07.06 г.
Над три пъти до 3,5 млрд. долара скочи печалбата на JP Morgan за тримесечие
J.P. Morgan Chase & Co обяви нетна печалба за второто тримесечие в размер на 3,5 милиарда долара, или 99 цента на акция, съобщи Ройтерс. За същия период година по-рано печалбата на третата по големина банка в САЩ бе 1 млрд. долара, или 28 цента на акция.

Средната прогноза на анализатори и икономисти за полугодието бе за 87 цента на акция.

През второто тримесечие на настоящата година приходите на JP Morgan нараснаха до 15,72 млрд. долара, спрямо 13,71 млрд. долара за сравнимия период на 2005 година.

Причината за големия ръст в печалбата се дължи основно на приходите от инвестиционно банкиране, които се повишиха с 52% до 4,18 млрд. долара.

Допълнителен тласък на печалбата инвестиционната банка получи от бизнеса си с кредитни карти, който заема 25 на сто от нетната печалба, или 875 млн. долара.

Печалбата на JP Morgan включва и капиталов доход от акции на стойност 340 млн. долара, обезщетения по съдебни дела на стойност 161 млн. долара, печалба в размер на 64 млн. долара от първоначалното публично предлагане на акциите на MasterCard, 53 млн. долара от сливания, както и загуба от 305 млн. долара свързана с ребалансиране на инвестиционния портфейл в частта държавни облигации на банката.

От началото на годината до вчерашната търговска сесия книжата на JP Morgan поскъпнаха с 2,6% до 40,71 долара.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:58 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още