IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Печалбата на Johnson & Johnson отбеляза ръст от 9% за второто тримесечие

Печалбата на копанията, която има над 120-годишна история, нарасна до 2,82 млрд. долара за отчетния период

17:02 | 18.07.06 г.
Печалбата на Johnson & Johnson отбеляза ръст от 9% за второто тримесечие
Компанията Johnson & Johnson обяви ръст в печалбата си за второто тримесечие от 9 на сто до 2,82 млрд. долара, или 95 долара на акция, в резултат на силно търсене на медицинско оборудване, съобщи агенция Блумбърг.

Увеличението в продажбите на компанията на оборудване за диагностика и устройства за имплантиране възлиза на 6,2 на сто.

Групата се опита да придобие втория по големина производител на имплантанти Guidant Corp за 24,2 млрд. долара, но офертата на Boston Scientific Corp се оказа по-голяма – в размер на 27,5 млрд. долара.

През изминалия месец Johnson & Johnson купи подразделение на Pfizer Inc за 16,6 млрд. долара, с което увеличи производството си с 33%.

Цената на акциите на компанията, която има над 120-годишна история, се покачи с 45 цента до 60,91 долара за брой по време на вчерашната търговска сесия на NYSE.

От началото на второто полугодие на 2005 до края на юни тази година книжата на Johnson & Johnson загубиха 5,7% от стойността си. За сравнение индексът Standard & Poor's 500 Health Care за същия период се понижи с 4 на сто.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:43 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още