IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Акциите на Alcatel се понижиха с 6,3%

На фондовата борса в Париж сутринта книжата на Alcatel загубиха 62 цента достигайки 9,16 евро. От началото на годината до днес, акциите на компанията загубиха 6,6%.

14:20 | 11.07.06 г.
Акциите на Alcatel се понижиха с 6,3%

Цената на акциите на френската Alcatel SA отбеляза спад от 6,3% след като американската компания Lucent Technologies Inc., която френският производител на телекомуникационно оборудване е в процес на придобиване, обяви, че продажбите и печалбата за третото тримесечие ще бъдат по-ниски от очакваното.

На фондовата борса в Париж сутринта книжата на Alcatel загубиха 62 цента, достигайки 9,16 евро. От началото на годината до днес акциите на компанията загубиха 6,6%. Акциите на Lucent загубиха 3%, достигайки ниво от 2,27 долара на борсата в Германия.

Поради спад в търсенето от американските потребители продажбите на Lucent спаднаха с 15% като достигнаха 2,04 млрд. долара към 30 юни, а печалбата на акция възлезе на 2 цента на акция.

От Alcatel заявиха, че в рамките на следващите три години около 9 хиляди работници ще бъдат съкратени общо от двете компании, от което ще бъдат спестени около 1,7 милиарда долара.

Френската компания обяви вчера, че продажбите за второто тримесечие са се повишили със 7,5% до 3,38 милиарда евро (4,3 милиарда долара).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:31 | 23.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още