IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

PepsiCo отказа тайните на Coca-Cola

Трима души се опитали да продадат тайната рецепта за приготвянето на Coca-Cola за 1,5 млн. долара; конкурентната компания отказала и съдействала на ФБР

10:06 | 06.07.06 г.
PepsiCo отказа тайните на Coca-Cola

Трима души са арестувани при опит за незаконна продажба на тайната за производството на напитката Coca-Cola на компанията PepsiCo, съобщи CNN.

Двама жители на Джорджия и един на Ню Йорк са участвали в схемата, при която са се опитали да изтъргуват тайната за приготвяне на газираната напитка за 1,5 милиона долара.

Федералното бюро за разследване на САЩ е успяло да задържи престъпниците, единият от които е бивш служител на Coca-Cola, благодарение на PepsiCo. Компанията е предупредила през май своя конкурент Coca-Cola, че е получила писмо от човек, който предлага подробна и поверителна информация относно продуктите на Coca-Cola срещу възнаграждение.

Говорител на PepsiCo заяви, че компанията с удоволствие е участвала в разследването на ФБР.

„Ние направихме, това което всяка компания трябваше да направи на наше място“ казва говорителя и добавя: „Конкуренцията е жестока, но също така тя трябва да бъде честна и законна“.

Печалбата на Coca-Cola за първото тримесечие на 2006 година се повиши с 10% до 1,1 млрд. долара, или 47 цента на акция, като година по-рано тя възлезе на 1 млрд. долара, или 42 цента на акция.

Акциите на компанията завършиха вчерашната борсова сесия на NYSE с понижение от 0,81% до 43,02 долара за брой. Книжата на PepsiCo пък затвориха без промяна на ниво от 60,27 долара за брой.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:43 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още