IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Париж с амбицията за столица с най-голяма безжична мрежа в света

През 2007 в града се предвижда да бъдат инсталирани 400 терминала за безплатен безжичен високоскоростен достъп до световната мрежа

12:29 | 05.07.06 г.
Автор - снимка
Създател
Париж с амбицията за столица с най-голяма безжична мрежа в света
Кметът на Париж Бертран Деланое обяви, че френската столица възнамерява да увеличи покритието на безжичен интернет в града до края на 2007 година и по този начин да се превърне в столицата с най-голяма безжична мрежа в света, съобщава Ройтерс.

През следващата година в града се предвижда да бъдат инсталирани 400 терминала за безплатен безжичен високоскоростен достъп до световната мрежа.

На интернет доставчиците ще бъде позволено да монтират антени за достъп на стратегически важни обществени места в столицата.

Кметът на Париж уточни също така, че 60 на сто от домакинствата в столицата разполагат с високоскоростна връзка към интернет, като целта е броят им да се увеличава.

Предвижда се безплатните безжични терминали да бъдат инсталирани в близост до градинки, паркове, библиотеки и обществени сгради във френската столица, като монтирането им ще бъде осигурено от частни компании, които ще подадат своите оферти през март 2007 година.

Подобно начинание за изграждане на безплатна безжична мрежа бе започнато още през миналата година в САЩ, като кампанията бе подета от американския гигант Google. Решението на компанията да покрие с безжичен достъп центъра на Сан Франциско привлече вниманието в тази насока не само на метрополиси като Чикаго и Бостън, но и на много по-малки американски градове.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:26 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още