IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китай измести Великобритания от четвърта позиция сред световните икономики

Производството на Китай е достигнало 2,26 трлн. долара през 2005 година, което е с 94 млн. долара, или 0,004 на сто повече от това на Великобритания

15:02 | 03.07.06 г.
Автор - снимка
Създател
Китай измести Великобритания от четвърта позиция сред световните икономики
Китай задмина Великобритания в класацията на най-големите световни икономики и заема четвъртото място според последните проучвания на Световната банка, цитирани от Ройтерс.

От банката допълват, че производството на Китай е достигнало 2,26 трлн. долара през 2005 година, което е с 94 млн. долара (0,004 на сто) повече от това на Великобритания.

Азиатската държава вече беше класирана пред Великобритания през 2005 година по критерия за брутен вътрешен продукт, пресметнат в долари според текущия обменен курс.

Класацията на Световната банка се извършва на базата на брутния национален продукт, пресметнат в американски долари, като е използван методът "Atlas", който изглажда колебанията в обменните курсове чрез средно аритметична величина на базата на тригодишен период.

Брутният национален продукт включва брутния вътрешен продукт, към който се прибавя потокът от приходи като наеми, печалби и заплати, идващи от чужбина.

САЩ, Япония и Германия заемат съответно първите три места в публикуваната на интернет страницата на Световната банка класация. Франция се намира на шесто място пред Италия, Испания, Канада и Индия.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:02 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още