IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Газпром иска дял в унгарската MOL

В бартерна сделка Газпром възнамерява да придобие дела на E.On в унгарската петролна и газова група MOL срещу част от инвестиционен проект за доставка на газ

11:03 | 03.07.06 г.
Газпром иска дял в унгарската MOL

Руският енергиен гигант Газпром възнамерява да придобие част от унгарската петролна и газова група MOL, заяви изпълнителният директор на Газпром Алексей Милър, цитиран от агенция Блумбърг.

Газпром ще купи дела на E.On AG в унгарската компания като в замяна на това ще преотстъпи на германския енергиен гигант част от инвестиционен проект за доставка на газ от газово находище в южната част на Русия. E.On, която има 6,4% дял в Газпром, планира да увеличи доставките си на газ с 20%.

Това е втора бартерна сделка на Газпром, след като през април руската компания сключи сделка с BASF, при която компанията на BASF - BASF Wintershall взе участие в същия проект. От своя страна, BASF преотстъпи дела си в WINGAS GmbH.

Запасите на газ в находището се оценяват на 1,2 трилиона кубични метра.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:05 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още