IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Полсън срещу високите данъци, настоява за натиск върху Китай

Бъдещият финансов министър на САЩ оцени положително усилията на Сноу при убеждаването на Китай да „развърже“ юана и заяви, че ще продължи политиката на натиск върху Пекин за отваряне на финансовата система

15:55 | 28.06.06 г.
Полсън срещу високите данъци, настоява за натиск върху Китай

Номинираният за финансов министър на САЩ Хенри Полсън заяви във вторник, че повишаването на данъчното бреме би било грешка и обеща, че ще продължи с натиска върху Китай за по-гъвкав валутен режим, съобщи CNN.

Вярвам, че данъците намаляват продуктивността. Наблюдавах ролята, която данъчните съкращения изиграха върху икономиката ни, и мисля, че всички трябва да сме щастливи от факта, че тя расте“, заяви Полсън, който ще се откаже от досегашния си пост в Goldman Sachs, за да замени Джон Сноу във финансовото министерство.

Полсън изрази загриженост по отношение на размера на бюджетния дефицит и допълни, че е жизнено важно да се наложи по-голям контрол на разходите.

Бъдещият финансов министър на САЩ оцени положително усилията на Сноу при убеждаването на Китай да „развърже“ юана и заяви, че ще продължи политиката на натиск върху Пекин за отваряне на финансовата система.

Според Полсън растежът на най-бързо развиващата се икономика в света ще зависи предимно от бързината, с която Пекин освободи валутния си режим и САЩ трябва да окуражат това да стане колкото е възможно по-бързо.

Китай се нуждае от едни модерни, отворени и добре функциониращи капиталов пазар и банкова система, които да подкрепят бъдещата гъвкавост на китайския юан“, заяви Полсън.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:53 | 25.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още