IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Полсън продава дела си в Goldman Sachs

"Целта е да не се предизвикват конфликти на интереси", заяви говорител на Белия дом.

18:47 | 22.06.06 г.
Полсън продава дела си в Goldman Sachs

Номинираният за финансов министър на САЩ Хенри "Ханк" Полсън ще продаде своя дял в Goldman Sachs - компанията, в която заемаше по-рано постовете председател и главен изпълнителен директор, съобщи Wall Street Journal.

"Целта е да не се предизвикват конфликти на интереси", заяви говорител на Белия дом и добави, че Полсън ще продължи обсъждането с Правителствената комисия по етика на въпросите по притежаваните от него активи и свързаните с тях интереси.

Бъдещият финансов министър на САЩ притежава 3 млн. акции на Goldman Sachs, инвестиции в други акции и такива в хедж фондове. Стойността на акциите, притежавани от Полсън нарасна до 500 милиона долара, след като в сряда книжата на компанията отбелязаха повишение от 4,5% до 149,83 долара на фондовата борса в Ню Йорк.

Полсън ще се възползва и от данъчни облекчения, които ще му позволят да отложи данъците върху капиталовата печалба, натрупана през годините.

Полсън постъпва на работа в Goldman Sachs през 1974 година, а през 1999 година става неин топ-мениждър.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:55 | 22.06.06 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още