IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Печалбата на FedEx с ръст от 27% след силни продажби

Продажбите на втората най-голяма компания за експресни куриерски услуги за четвъртото тримесечие на 2005 са нарастнали с 10% до 8,49 милиарда.

16:33 | 21.06.06 г.
Печалбата на FedEx с ръст от 27% след силни продажби

Ръководството на FedEx Corp заяви, че печалбата на втората по големина компания за експресни куриерски услуги за четвъртото тримесечие на 2005 година се е увеличила с 27% до 568 милиона долара (1,82 долара на акция) от 448 милиона долара (1,46 долара за акция) една година по-рано. Продажбите са нараснали с 10% до 8,49 милиарда долара, съобщи агенция Блумбърг.

Ръстът се дължи на благоприятното икономическо развитие в световен мащаб. FedEx се възползва и от експанзията в Китай чрез придобиването на китайски компании в бранша и чрез инвестиции в инфраструктура.

Средната прогноза на 14 анализатори в изследване на Thomson за печалба на акция възлизаше на 1,77 долара на брой за въпросното тримесечие. От FedEx прогнозираха печалба на акция в рамките на 1,65-1,8 долара.

Според компанията Bear, Stearns & Co високите цени на петрола са намалили нетната печалба на акция с около 5 цента, но благодарение на допълнителната премия към цената на услугите на компанията, то последната е успяла да компенсира този разход.

През януари FedEx обяви, че ще купи китайския си партньор Tianjin Datian W. Group Co. Ltd за 400 милиона долара, като покупката се очаква да бъде приключена по-късно тази година.

За последната година акциите на FedEx са поскъпнали с 23 процента. След обявяването на резултатите книжата се повишиха преди отварянето на Нюйоркската борса с 1,6 на сто до 110 долара за брой, а към момента акциите се търгуват на ниво 112,48 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:33 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още