IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple проучва възможността да предлага филми чрез iTunes

Услугата най-вероятно ще бъде активирана до края на 2006 година, тъй като за момента се преговаря на каква цена да бъде предлагана

17:40 | 20.06.06 г.
Автор - снимка
Създател
Apple проучва възможността да предлага филми чрез iTunes

Apple Computer обсъждат с холивудските студия възможността да предлагат на потребителите услугата сваляне на филми от онлайн магазина за песни iTunes Music Store, съобщи Ройтерс.

Услугата най-вероятно ще бъде активирана до края на 2006 година, тъй като за момента се преговаря на каква цена да бъде предлагана.

Според изпълнителния директор на Apple Стив Джобс цената за сваляне на филми от iTunes би била от порядъка на 9,99 долара, докато собствениците на големите филмови студия искат цените да се регулират според тези на видео касетите и DVD-та в нормалните магазини, като, например, няколко долара за промоционални заглавия и над 19,99 долара за най-новите.

Филми в мрежата вече се предлагат по легален начин на интернет страниците Movielink и CinemaNow. А компанията Warner Bros. наскоро сключи договор с BitTorrent за разпространението на някои заглавия от каталога си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:52 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още