IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Puma надхвърли целите си за Световното по футбол

В резултат на обявените резултати акциите на немската група прибавиха 6,44 на сто към стойността си

18:05 | 15.06.06 г.
Автор - снимка
Създател
Puma надхвърли целите си за Световното по футбол

Немският производител на спортни артикули Puma съобщи, че е надхвърлил целите си за Световното първенство благодарение на големите продажби на стоки, свързани с футбола.

От ръководството обявиха, че целта на Puma е ръст до 35 на сто в оборота за тази година.

В резултат на обявените резултати, акциите на немската група прибавиха 6,44 на сто към стойността си до 273,54 евро на борсата във Франкфурт в следобедната търговия.

Puma ще продължи да развива маркетинговата си политика в Африка, имайки предвид Световното първенство по футбол през 2010, което ще бъде проведено в Южна Африка, уточниха от компанията.

По думите на председателя на борда на директорите Африка притежава голям пазар с нарастващ потенциал, като дава изключителни възможности за развитие, от които немската група ще се възползва.

Puma отвори свое подразделение в Южна Африка през 2001 година. Компанията спонсорира десет африкански национални отбора по футбол, като пет от тях - тези на Тунис, Гана, Того, Кот д'Ивоар и Ангола, участват на Световното първенство в Германия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:43 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още