IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Акциите на Texas Instruments с 3% нагоре след завишени очаквания

На NYSE акциите на компанията поскъпнаха с 3% до 31,69 долара, след което затвориха на 30,72

14:45 | 09.06.06 г.
Акциите на Texas Instruments с 3% нагоре след завишени очаквания

Производителят на високотехнологични компоненти Texas Instruments (TI) Inc днес повиши оценките за приходите и печалбата си за второто тримесечие.

От компанията очакват печалба на акция за второто тримесечие в размер на 46-48 цента за брой, при прогнози от 38-43 цента. Анализаторите очакваха средно 40 цента на акция.

Американската компания произвежда и продава чипове за всякакви продукти: клетъчни телефони, калкулатори, полупроводници, сензорни и електронни устройства и други. Тя е и най-големият доставчик на чипове за клетъчни телефони в света.

Като причина за ревизията на резултатите от TI посочват постигнати данъчни споразумения в ползва на компанията, както и търсенето на телевизори с плоски екрани, чипове за безжичен Интернет и за принтери.

Официални говорители на високо технологичния гигант казаха, че не прогнозират спад в търсенето на полупроводници до края на годината.

Прогнозите на компанията за приходите за следващото тримесечие са за 3,63-3,78 млрд. долара, корекция във възходяща посока, в сравнение с предишните прогнози от 3,46-3,75 млрд. долара. Според оценки на Ройтерс, средната прогноза за приходите на анализаторите е била в размер на 3,62 млрд. долара.

На NYSE акциите на компанията поскъпнаха с 3% до 31,69 долара, след което затвориха на 30,72 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:42 | 09.06.06 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още