IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

EasyJet с ръст от 15,2% в пътническия трафик през май

Съкращаването на разходите и продажбата на напитки и на застраховки са компенсирали през месец май разходите за гориво

14:21 | 07.06.06 г.
Автор - снимка
Създател
EasyJet с ръст от 15,2% в пътническия трафик през май

Британската нискобюджетна авиокомпания EasyJet обяви, че е превозила 2,94 млн. пътника през май, което е повишение от 15,2 на сто спрямо същия месец на 2005 година.

Коефициентът й на заетост обаче (отношението между броя на местата, с които разполага, и броя на продадените билети) се е понижил до 83,9 на сто в сравнение с 84,1% година по-рано.

Оборотът на групата за 12-те месеца до края на март се е повишил с 21% до 1,5 млрд. паунда (2,18 млрд. евро).

Съкращаването на разходите и продажбата на напитки и на застраховки са компенсирали през месец май разходите за гориво, обявиха от EasyJet.

Авикомпанията, която се нарежда на второ място в Европа сред нискобюджетните компании след ирландската Ryanair, разчита на повишение от 10 до 15% в печалбата си преди данъци тази година.

От конкурентния превозвач Ryanair обявиха ръст от 22 на сто в пътническия трафик през май, или 3,6 млн. пътника, и коефициент на заетост от 82%.

От традиционните авиопревозвачи Air France отчита повишение от 6,2% в пътническия трафик през миналия месец и коефициент на заетост от 79,1%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:23 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още