IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Щатските индекси отново поеха надолу

В началото на новата седмица индексите отново поеха в низходяща посока след няколко дневното възстановяване, като геополитическата карта и съответната реакция на петролните пазари бяха сред основните катализатори за това

15:44 | 06.06.06 г.
Автор - снимка
Създател
Щатските индекси отново поеха надолу
В началото на новата седмица индексите отново поеха в низходяща посока след няколко дневното възстановяване, като геополитическата карта и съответната реакция на петролните пазари бяха сред основните катализатори за това.
 
През уикенда официалната позиция на Иран стана по-агресивна със заплахата за прекратяване на петролните доставки от страната, в случай че САЩ направят грешен ход. Въпреки че на пръв поглед реакцията на играчите изглежда оправдана, много анализатори изразиха скептицизъм доколко иранското правителство може да си позволи подобна мярка, тъй като около 80% от бюджета на страната се формира на базата на търговията с петрол.
 
Вчера фючърсните контракти с доставка юли се повишиха с около 0.7% и неизбежно се отразиха зле на сентимента и на фондовия пазар. Междувременно излязоха неубедителни данни за непроизводствения ISM индекс в САЩ, които допълниха негативната картина за пазара на акции.

Секторното разпределение при губещите се водеше от жилищното строителство, въздушния транспорт и полупроводниците, всички представители на цикличния сектор.

В изказването си пред Американската асоциация на банкерите, Бернанке не предложи нова информация за монетарната политика, инфлацията и забавянето на растежа ще трябва внимателно да бъдат балансирани през следващите месеци, в светлината на новопостъпващата информация.
 
Техническа картина
 
DOW JONES
 
Dow все още не успява да установи трайна тенденция и се задържа в консолидация над ключовата подкрепа при 11 035. Индикаторите за момент възвърнаха неутрални нива и е необходим пробив в някоя от граничните стойности, за да се инициира движение, над 11 280 – 11 330 ще бъде сигнал, че такова започва със непосредствена цел 11 425. Директен пробив под 11 035 ще се счита за негативно развитие и ще предполага задълбочаване на корекцията към 10 865-10 835 областта на първо време.
 
 

Подкрепа

11 035

10 925

10 865

Съпротива

11 280

11 330

11 425


Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:51 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още