IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

IBM ще инвестира 6 млрд. долара в Индия

IBM планира да инвестира в развитието на услуги, хардуер, софтуер и проучвания в Индия, където вече е най-голямата международна компания с 43 000 служители в 14 града

12:41 | 06.06.06 г.
Автор - снимка
Създател
IBM ще инвестира 6 млрд. долара в Индия

Американският гигант IBM обяви намерението си да инвестира близо 6 млрд. долара в Индия, подчертавайки по този начин важността на тази страна в сектора на информационните технологии, съобщава Ройтерс.

Индия, която е част от развиващите се пазари, играе все по-важна роля за световния успех на IBM“, заяви Самюел Палмизано, генерален директор на американската група, на среща с повече от 10 000 служители в Бангалор, индийската столица на високите технологии.

Американската компания е вложила около 2 млрд. долара в Индия за последните три години. Новата инвестиция е най-голямата, правена в региона от международна компания до момента.

Очаква се индийският сектор за софтуери ще нарасне с повече от 25 на сто за периода 2006-2007 година.

IBM планира да инвестира в развитието на услуги, хардуер, софтуер и проучвания в Индия, където вече е най-голямата международна компания с 43 000 служители в 14 града. През 2002 година те са били едва 4 900.

В областта на информационните технологии конкуренти на IBM на индийския пазар са Tata Consulting Services Ltd., Infosys Technologies Ltd. и Wipro Ltd.

Компютърни услуги като консултиране, готови продукти и поддръжка на оборудването представляват 47,4 млрд. долара от оборота на американския гигант за 2005 година, който възлезе на 91,1 млрд. долара.

През април компанията обяви чиста печалба за първото тримесечие от 1,71 млрд. долара, или ръст от 22 на сто, благодарение на по-ниски цени и повишение в продажбите на микропроцесори за видеоигри.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:40 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още