IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google не предвижда създаване на собствен интернет браузър

Търасачката на Google позволява на потребители да използват алтернативни на Internet Explorer браузъри, в това число Firefox

12:44 | 01.06.06 г.
Автор - снимка
Създател
Google не предвижда създаване на собствен интернет браузър

Google няма намерение да създава собствен браузър, за да конкурира Internet Explorer на Microsoft, обяви генералният директор на интернет търсачката Ерик Шмит, цитиран от Ройтерс.

„Хората вече имат достатъчно избор“, поясни Шмит по време на видеоконференция с анализатори. „Няма да се съсредоточим в създаването на браузър само заради удоволствието да направим такъв.“

„Бихме създали нещо, само при условие, че има някакво предимство за крайния потребител“, добави той.

Търасачката на Google позволява на потребители да използват алтернативни на Internet Explorer браузъри, в това число Firefox. Също така компанията подкрепя използването на Safari от потребителите на Apple Computer и на браузъра на Opera Software ASA.

Що се отнася до развитието й, от американската група предпочитат да си сътрудничат с компаниите, отколкото да ги купуват, обясни още Шмит. Той заяви също, че историята вече е показала, че покупките и сливанията на компании по принцип не са добра идея и че те не са сред приоритетите на Google.

В края на март Googlе разполагаше с капитал от 8,43 млрд. долара.

Предпочитана посока на развитие за американската компания остават сътрудничествата й с AOL в областта на рекламата, с японския мобилен оператор KDDI в мобилната телефония и с Dell при компютрите.

Ерик Шмит не каза нищо за финансовата част на обявеното вече споразумение с Dell, а също така и дали то ще бъде рентабилно за Google още през първата година. На Wall Street се носят слухове, че Google е прехвърлил значителни суми на Dell, за да бъде вградена търсачката му в компютрите им.

Видеоконференцията с анализаторите е част от усилията на Google да подобри отношенията си с Wall Street, чиито анализатори бяха ядосани от отказа на интернет търсачката да прави коментари за финансовите си перспективи, противно на другите дружества със силно развитие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:57 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още