IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

IBM може да се освободи от дела в Lenovo по-рано от предвиденото

От Lenovo обявиха, че с промените IBM ще може да продаде след 25 май до две трети от притежаваните 1,3 млрд. акции на Lenovo, или два пъти първоначално уговорения обем

18:08 | 30.05.06 г.
Автор - снимка
Създател
IBM може да се освободи от дела в Lenovo по-рано от предвиденото

Lenovo сключи споразумение с IBM, според което американската група ще може да продаде участието си от близо 15% в китайския производител на персонални компютри до ноември 2007 година - шест месеца по-рано, отколкото бе упоменато в предишното споразумение между двете групи.

От Lenovo обявиха, че с промените IBM ще може да продаде след 25 май до две трети от притежаваните 1,3 млрд. акции на Lenovo, или два пъти първоначално уговорения обем.

След това американската група ще може да разполага с последната една трета акции от 1 ноември 2007 година. Тя имаше право да отстъпва една трета от своите акции всяка година, в периода май 2006 година – май 2008 година.

Анализаторите не очакват в близко бъдеще IBM да се освободи от дела си в Lenovo предвид факта, че курсът на китайската група на борсата в момента е под началната цена от 2,675 хонконгски долара (0.34 долара), платена от щатската компания.

Акциите на Lenovo се покачиха с повече от 3% по време на днешната сесия и завършиха с печалба от 1% до 2,35 хонконгски долара.

Книжата на групата са се понижили с 33% от началото на годината.

През 2005 година Lenovo купи подразделението за персонални компютри на IBM за 1,25 млрд. долара.

Днес бе съобщено, че Lenovo ще отвори първия си магазин в България, част от веригата официални магазини Lenovo.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:48 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още