IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

NEC и Matsushita предвиждат сътрудничество в мобилната телефония

NEC и Matsushita са едни от първите компании, предлагащи мобилни телефони, които използват 3G стандарта W-CDMA

17:41 | 29.05.06 г.
Автор - снимка
Създател
NEC и Matsushita предвиждат сътрудничество в мобилната телефония

Японският производител на мобилни телефони NEC съобщи, че е приел да започне преговори с конкурента си Matsushita Electric с цел бъдещо сътрудничество в сектора с мобилни апарати и ограничение на загубите им.

Убедени сме да започнем преговори, за да използваме по най-добрия начин икономиите ни, постигнати поради голямото количество на производство, запазвайки търговските марки на двете дружества“, обяви генералният директор на NEC Каору Яно.

NEC и Matsushita са едни от първите компании, предлагащи мобилни телефони, които използват 3G стандарта W-CDMA (Wideband Code Division Multiple Access). Те се надяваха, че благодарение на тези нови продукти ще могат да навлязат на пазарите в чужбина, но голямата конкуренция на Nokia и Motorola наложи ограничение на международната им дейност.

NEC претърпя оперативна загуба в подразделението си за мобилни телефони в размер на 25 млрд. йени (220 млн. долара) за миналата година и се очаква да загуби още 15 млрд. йени тази година.

Matsushita обяви оперативна загуба в мобилния сектор от 8,4 млрд. йени, но се надява на печалба от 6 млрд. йени за тази година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:19 | 29.05.06 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още