IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Няма да се търси заместник на Едуар Мишлен в Управителния съвет на Nokia

Членството на генералния директор на Michelin, избран да участва в управителния съвет на Nokia през април 2005 година, беше възобновено по време на ОСА на финландската група тази година

14:05 | 29.05.06 г.
Автор - снимка
Създател
Няма да се търси заместник на Едуар Мишлен в Управителния съвет на Nokia

От лидера в мобилните комуникации Nokia обявиха, че Едуар Мишлен, който беше член на Управителния съвет на компанията от една година, няма да бъде заместен в близко бъдеще, след неочакваната му смърт в петък.

Аря Суоминен, говорител на Nokia, заяви пред Ройтерс, че без Едуар Мишлен Управителният съвет на компанията наброява девет члена. Правилникът на финландската група предвижда тази инстанция да се състои от между седем и десет човека.

Членството на генералния директор на Michelin, избран да участва в Управителния съвет на Nokia през април 2005 година, беше възобновено по време на ОСА на финландската група тази година.

През 1999 година 36-годишният тогава Едуар Мишлен застава начело на групата за автомобилни гуми Michelin, наследявайки брат си Франсоа Мишлен.

43-годишният Едуар Мишлен загина в петък при корабокрушение край остров Сен, Франция. Той е бил на борда на риболовното корабче „Свобода“ заедно с Гийом Норман, председател на Дружеството на риболовците в Одиерн.

Nokia е световен лидер в мобилните комуникации. Компанията използва лесни за употреба новаторски продукти като мобилни телефони, устройства и решения за изображения, игри, мултимедия и бизнес. Също така доставя оборудване, решения и услуги за мрежови оператори и корпорации.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:07 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още