IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

General Electric удвоява продажбите си в Китай до 4-5 години

Американският гигант, който е втората по големина компания в света по борсова капитализация, е реализирал миналата година оборот от 5 млрд. долара в Китай

11:55 | 29.05.06 г.
General Electric удвоява продажбите си в Китай до 4-5 години
General Electric се надява да удвои продажбите си в Китай в рамките на следващите четири или пет години до 10 млрд. долара, коментира изпълнителният директор на компанията Джеф Имелт.

"Ние смятаме, че нашата дейност в Китай може да се удвои в рамките на 4-5 години", уточни той пред пресата в Пекин по време на подписването на споразумение за развитие на екологични технологии.

"Говоря за енергия, железопътен транспорт, локомотиви, петрол и газ и финансови услуги", добавя шефът на GE.

Американският гигант, който е втората по големина компания в света по борсова капитализация, е реализирал миналата година оборот от 5 млрд. долара в Китай, където разполага с 13 000 служители.

GE реализира между 35 и 40% от приходите си от дейности, свързани с инфраструктурата - един изключително динамичен сектор за Китай заради политиката на страната за модернизация на икономиката.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:52 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още