IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung: Търсенето на чипове е рекордно слабо, очакваме подобрение

Дейността на полупроводниците на корейската компания Samsung Electronics, първият по големина в света производител на чипове, достигна un niveau plancher в началото на май.

17:10 | 26.05.06 г.
Автор - снимка
Създател
Samsung: Търсенето на чипове е рекордно слабо, очакваме подобрение

Корейската компания Samsung Electronics, най-големият световен производител на чипове, обяви, че в началото на май е имало рекордно слабо търсене на полупроводници, предаде Ройтерс. Според групата положението ще се подобри през третото тримесечие на годината.

Хуанг Чанг-Гай, президент на подразделението за полупроводници на Samsung, се надява, че цените на флаш паметта NAND са стабилизирани и предвижда постоянно увеличение на търсенето на тези чипове през втората половина на годината.

В началото на май бе отбелязан спад“, заяви той. „Ако нещата бързо се подобрят, това ще се види в резултатите от второто тримесечие. Ние виждаме ясно подобрение през третото тримесечие на годината.“

В началото на юни в Южна Корея Samsung ще започне продажбата на първите преносими компютри, снабдени с флаш памет NAND, която ще замести стария хард диск. Производителят вече показа прототип на машината на последното изложение CeBIT.

След изявленията от компанията акциите на Samsung, която е компанията с най-голяма пазарна капитализация в Южна Корея (106,9 млрд. долара), се повишиха с 0,65% до 620 хил. вона (672,7 долара).

За първото тримесечие на тази година групата отчете ръст от 26% в печалбата си на годишна база до 1,88 трлн. вона (1,95 млрд. долара).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:42 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още