IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Canon спира разработването на нови модели традиционни фотоапарати

Въпреки това японската група ще продължи да произвежда и продава досегашните модели и окончателното решение ще бъде съобразено с търсенето на пазара

16:40 | 26.05.06 г.
Автор - снимка
Създател
Canon спира разработването на нови модели традиционни фотоапарати

Вървейки по стъпките на гигантите във фотоиндустрията Nikon Corp. и Konika Minolta Holdings Inc., Canon Inc. ще спре да разработва нови модели апарати с филми. От няколко години пазарът на аналогови снимки се свива все повече.

Причина за това е огромният успех на цифровите фотоапарати, които могат да снимат и пазят стотици снимки, без да имат нужда от филм, обяви президентът на компанията Цунежи Ушида, като добави, че е трудно е да се развиват нови модели фотоапарати с филми.

Въпреки това японската група ще продължи да произвежда и продава досегашните модели и окончателното решение ще бъде съобразено с търсенето на пазара.

Според президента на Canon фотоапарати с филми скоро ще бъдат използвани само от любители и отделни потребители и няма да бъдат печеливши. За в бъдеще те ще бъдат ограничени само до специални нужди.

През януари Nikon Corp. изненада индустрията, обявявайки плановете си да спре производството на повечето си традиционни модели, с изключение на няколко професионални апарата.

По-късно същия месец Konica Minolta Holdings Inc. също съобщи, че напуска бизнеса с фотоапарати и филми.

Групата Konica Minolta Holdings Inc. възникна през 2003 година, след обединението на компанията със 130-годишна история Konica Corp. и Minolta Co., която през 1985 година за първи път в света пусна фотоапарат с автоматичен фокус и отражение от единичен обектив.

В момента Canon има четири модела фотоапарати с филм, работещи чрез отражение с единичен обектив, и пет компактни фотоапарата. Аналоговите фотоапарати, както и сменяемите обективи, представляват едва 17 на сто от всички продажби на фотоапарати на компанията за фискалната 2005 година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:53 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още