IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американската банка Regions Financial ще купи AmSouth за 10 млрд. долара

За всяка своя акция акционерите на AmSouth ще получат 0,7974 акции от новата група

13:31 | 25.05.06 г.
Американската банка Regions Financial ще купи AmSouth за 10 млрд. долара
Американската банка Regions Financial ще отправи предложение за придобиване на щатската AmSouth Bancorp за около 10 млрд. долра, съобщава Wall Street Journal.

Операцията потвърждава тенденцията за бърза концентрация на пазара на регионалните банки в САЩ, благоприятствана от покачването на лихвения процент.

За всяка своя акция акционерите на AmSouth ще получат 0,7974 акции от новата група, или 28,33 долара на акция, уточняват от финансовия ежедневник.

Тази оценка е с 2% под нивата на затваряне на акциите на AmSouth в сряда на Wall Street, което може да предизвика известна съпротива сред акционерите, отбелязва WSJ.

Сближаването на Regions и AmSouth, и двете базирани в Бирмингам, Алабама, ще създаде 10-тата по големина финансова институция в САЩ по показател борсова капитализация.

Към края на 2005 г. двете финансови институции имат общи активи от 137,4 млрд. долара. Капитализацията на Regions възлиза на 16,2 млрд. долара към сряда вечерта, а тази на AmSouth е 10 млрд. долара.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:27 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още