IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Маратонките на Nike “проговарят” благодарение на Apple

Двете групи ще въведат в продажба система, която свързва маратонките на Nike с дигиталния плейър iPod на Apple

14:43 | 24.05.06 г.
Автор - снимка
Създател
Маратонките на Nike “проговарят” благодарение на Apple
Спортният гигант Nike и компютърната компания Apple – две от най-известните марки в света, решиха да започнат сътрудничество, като създадат специално оборудване за любителите на спорта, предаде BBC.
 
Двете групи ще въведат в продажба система, която свързва маратонките на Nike с дигиталния плейър iPod на Apple. По този начин потребителите ще могат не само да слушат музика, докато спортуват, но и да виждат на дисплея показания за това с каква скорост се движат, какво разстояние са изминали и колко калории са изгорили.
 
Освен това Nike предвижда да създаде специална спортна серия, насочена към потребителите на iPod.
 
Според спортната компания новото сътрудничество ще бъде наистина ползотворно, като се има предвид, че двете марки са насочени към едни и същи потребители, както и доказаният им вече успех при самостоятелна продажба.
 
За Nike обаче това няма да е първият подобен опит за съвместна работа с производител на електроника. Предишният беше с Philips и завърши с неуспех. Всъщност предложението за обща работа е дошло от Apple след “развода” с холандската компания.
 
Първият модел маратонки, които ще бъдат оборудвани със свързващата с iPod технология, ще струват около 30 долара и се очакват на пазара след два месеца.
 
По време на щатската търговия акциите на Nike скочиха с 1,01 долара, или 1,3%, до 78,99 долара за брой, докато тези на Apple се понижиха с 44 цента до 62,71 долара. 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:44 | 24.05.06 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още