IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

С 16% са се увеличили китайските туристи в чужбина през първото тримесечие

Повече от 8,52 млн. китайци от континенталната част на Китай са пътували в чужбина през първите три месеца на годината според данни на Националната администрация по туризма на КНР.

12:44 | 15.05.06 г.
Автор - снимка
Създател
С 16% са се увеличили китайските туристи в чужбина през първото тримесечие

Повече от 8,52 млн. китайци от континенталната част на Китай са пътували в чужбина през първите три месеца на годината, или повишение от 16,33% на годишна база, според наскоро публикуваните данни на Националната администрация по туризма на Китайската народна република.

Прогнозите, направени от Световната организация по туризъм, за растежа на туристи, идващи от Китай, според които броят им би ги класирал на четвърто място в света през 2020 година, може да се реализират“, обяви Сун Ганг, заместник – председател на Националната администрация по туризма на Китай, по време на семинар, проведен в събота в град Кунминг, административен център на провинция Юннан, югозападен Китай, за популяризиране на културата и туризма между Китай и Япония.

Китайците от континенталната част на страната могат да пътуват в 124 страни и региони на света. Това им дава голям избор и възможност да опознаят различни култури, заяви още Сун.

През 2005 година Китай официално призна и България за туристическа дестинация. За да пътуват организирано китайски туристи в дадена държава, тя трябва да има статут на туристическа дестинация, признат от правителството.

През 2005 година повече от 31 млн. китайци са пътували в чужбина, а други 120 млн. във вътрешността на страната, отбеляза Сун, добавяйки, че по този начин Китай се превръща в една от най-големите държави „износителки на туристи“ в света.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:14 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още