IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Шефове се застраховат срещу „болни“ служители по време на Световното

Десетки хиляди холандци се оправдаха, че са болни по време на европейския шампионат в Португалия през 2004 година, като нивото на заболяванията се повиши с 20% в дните, когато играха холандските национали

10:55 | 11.05.06 г.
Автор - снимка
Създател
Шефове се застраховат срещу „болни“ служители по време на Световното

Холандска застрахователна компания излезе с предложение към работодателите в страната да се застраховат срещу „внезапното“ повишение на заболявания сред персонала по време на Световното първенство по футбол следващия месец, съобщи Ройтерс.

Десетки хиляди холандци се оправдаха, че са болни по време на европейския шампионат в Португалия през 2004 година, като нивото на заболяванията се повиши с 20% в дните, когато играха холандските национали.

Очакваме доста искове“, заяви Денис Масаар от компанията SEZ.

По силата на холандските закони компаниите трябва да плащат на работниците, които са твърде болни, за да идват на работа. Работодателите могат да се застраховат срещу това, но повечето полици се отнасят до отсъствия на служители над две седмици.

SEZ обаче съобщи, че няма да спази това ограничение и ще плати за всички служители, които са отсъствали в ден, когато холандците играят, както и за следващия, без оглед на оправданието от страна на персонала.

Очевидно никой няма да се обади и да каже, че е болен понеже иска да гледа мача или е препил“, коментираха от компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:56 | 11.05.06 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още