IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wizz Air стъпва в Румъния

От своя старт през май 2004 г. Wizz Air е превозила над 3 милиона пътници

18:09 | 26.04.06 г.
Wizz Air стъпва в Румъния
Wizz Air, най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа, обяви официално днес, че стартира полети между Румъния и Унгария.

Линията Будапеща – Таргу Мурес е първото влизане на Wizz Air в Румъния - седмата държава в Централна и Източна Европа, от която авиокомпанията оперира, след Полша, Унгария, Литва, България, Хърватска и Словения.

Полетите между Таргу Мурес и Будапеща ще започнат на 14 юли 2006, първоначално три пъти седмично. Билетите вече се продават на уеб сайта на авиокомпанията wizzair.com или чрез call центъра на Wizz Air. Цените стартират от по-малко от 19.98 евро за еднопосочен билет с включени летищни такси.

“Стъпването ни в Румъния е много важна стъпка напред за засилване на лидерските ни позиции в Централна и Източна Европа. Ние целим да изградим марката Wizz чрез безпрецедентно ниски цени и удобно въздухоплаване за жителите в Румъния малко преди приемането на страната в Европейския Съюз", коментира изпълнителният директор на Wizz Air Йозеф Варади.
"Летище Таргу Мурес е перфектно място за Wizz Air, за да обслужва милионите жители на Трансилвания и тези, които искат да опознаят уникалната природа и културен живот на региона. Това е първата стъпка и след нея ще дойдат още много”, добавя той.

Wizz Air лети с нов парк от 180-местни самолети Ербъс A320 от Катовице, Варшава, Гданск, Познан и Вроцлав в Полша, от Будапеща в Унгария, от София, от Каунас в Литва и от Загреб в Хърватска. Авиокомпанията скоро ще започне полети от Любляна в Словения, Сплит в Хърватска и от Бургас в България.

От своя старт през май 2004 г. Wizz Air е превозила над 3 милиона пътници.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:01 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още