IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европа и Китай ще си сътрудничат за производство на безопасни играчки

Европейският съюз е основен вносител на играчки от цял свят, като за 2004 г. са купени китайски играчки на стойност 4,8 млрд. евро (срещу 0,7 млрд. износ)

13:49 | 26.04.06 г.
Европа и Китай ще си сътрудничат за производство на безопасни играчки

Европейският съюз, в който над 80% от вноса на играчки е от Китай, се е договорил с Пекин за сътрудничество с цел производство на безопасни артикули, заявява източник от Европейската комисия.

Китай произвежда голяма част от играчките в Европа и не е изненадващо, че страната доставя множество опасни играчки, които будят безпокойство“, заявява Робърт Маделин, генерален директор към Европейската комисия, отговарящ за здравето и защитата на потребителите.

Свързвайки се с Китайската асоциация на играчките и китайските компетентни власти, Европейският съюз ще организира обучаващи семинари, насочени основно към малките и средни фирми и засягащи европейските изисквания.

През юли ще бъде организиран семинар относно сигурността на играчките, който най-вероятно ще се състои в Шанхай. На него представители на индустрията и експерти ще обменят опит.

Европейският съюз е основен вносител на играчки от цял свят, като за 2004 г. са купени китайски играчки на стойност 4,8 млрд. евро (срещу 0,7 млрд. износ). Над 80% от играчките и 97% от електрическите гирлянди, внесени в ЕС през 2004 г., са от китайски произход.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:35 | 26.04.06 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още