IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Буш нареди разследване за високите цени на петрола

Покачването на цената на суровия петрол на световните пазари доведе до увеличение с 33 цента за един месец на галон бензин (3,78 литра) в САЩ

11:28 | 25.04.06 г.
Буш нареди разследване за високите цени на петрола
Президентът на САЩ Джордж Буш е поискал от американските власти да започнат разследване относно покачването на цената на бензина в САЩ, съобщава Белият дом.

"Федералната комисия по търговията води разследване с цел да определи дали цената на бензина по някакъв начин е изманипулирана, особено след ураганите от миналата година", е заявил говорителят на Белия дом Скот Макклелан.

Той е уточнил, че президентът е поръчал също на енергийното и правосъдното министерство да започнат разследвания на евентуални измами и манипулации на бензиновия пазар.

Макклеан поясни, че разследването е част от план от 4 точки, включващ борба с покачването на цените на горивата, който президентът Буш ще представи на енергиен конгрес във вторник във Вашингтон.

Според говорителя планът на Буш, освен да осигури равноправно третиране на потребителите, предвижда и по-голяма ефективност на петролния пазар, увеличаване на доставките на бензин в САЩ и в дългосрочен план - инвестиции в алтернативни енергийни източници.

Покачването на цената на суровия петрол на световните пазари доведе до увеличение с 33 цента за един месец на галон бензин (3,8 литра) в САЩ, който в момента се продава на бензиностанциите за близо 3 долара.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:31 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още