IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Продажбите на Google скочиха с 80%, акциите нагоре с 6 на сто

Чистата печалба на компанията за тримесечието достига 592 млн. долара (1,95 долара на акция)

10:48 | 21.04.06 г.
Автор - снимка
Създател
Продажбите на Google скочиха с 80%, акциите нагоре с 6 на сто

Google обяви скок от 79% в продажбите си за първото тримесечие спрямо същия период на миналата година. От компанията обясниха, че добрият резултат се дължи на отнемането на пазарен дял от конкурентите в сектора, като за пример бе даден Yahoo.

Силният растеж зарадва инвеститорите и акциите на американската търсачка се повишиха с над 6% по време на извънборсовата търговия.

Продажбите на компанията за наблюдавания период възлизат на 2,25 млрд. долара, докато очакванията на анализаторите бяха за продажби в размер на между 2,05 и 2,24 млрд. долара.

Чистата печалба на Google за тримесечието достига 592 млн. долара (1,95 долара на акция) в сравнение с 372 млн. долара (1,29 долара на брой) за първото тримесечие на предходната година. Консенсусните прогнози на анализаторите бяха за печалба на акция в размер на 1,73 долара.

След обявяването на финансовите резултати книжата на компанията регистрираха повишение от 6,3% по време на извнъборсовия пазар до ниво от 441,14 долара за брой, след като вече бяха добавили към стойността си 1,1 на сто в рамките на сесията.

Все още отделят значителни средства за маркетинг, но стратегически погледнато това е добро решение и в голяма степен на него се дължи ръстът на приходите от продажби“, смята Мартин Пиконен, анализатор към Hoefer & Arnett, цитиран от Ройтерс.

Преди три месеца акциите на Google отбелязаха сериозно понижение, след като за първи път в историята си от компанията бяха обявили по-ниски резултати от очакванията. Много бързо обаче позицията възвърна доверието на инвеститорите и в момента книжата на групата се намират на нивата си отпреди година.

Според последните обявени проучвания на специализирания кабинет Nielsen/NetRatings Google държи 49% дял от интернет търсенията в САЩ. На второ място е Yahoo! с 22,5 на сто, следван от MSN (Microsoft) с дял от 10,9%.

В световен мащаб делът на Google надминава 60%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:40 | 21.04.06 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още