IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

News Corp. ще инвестира 13,5 млн. долара в търсачка за обяви за работа

Преди няколко месеца News Corp. обяви, че смята да инвестира общо 1,4 млрд. долара в интернет

11:28 | 19.04.06 г.
Автор - снимка
Създател
News Corp. ще инвестира 13,5 млн. долара в търсачка за обяви за работа

Американската медийна и развлекателна група News Corp. ще инвестира чрез дъщерната си компания Fox Interactive Media в разработването на търсачка, чрез която ще могат да се откриват обявените свободни позиции на трудовия пазар, съобщи Ройтерс. В новия продукт, наречен Simply Hired, ще бъдат вложени 13,5 млн. долара.

За разлика от другите подобни специализирани търсачки като Monster Worldwide Inc. и HotJobs на Yahoo, Simply Hired няма да изисква от работодателите да публикуват обяви за наличните свободни позиции.

Търсачката ще се финансира чрез рекламни банери и на практика ще намира резултати сред порталите на други сайтове, съдържащи обяви за работа, като CareerBuilder.com, Monster и Craigslist.

Преди няколко месеца News Corp. обяви, че смята да инвестира общо 1,4 млрд. долара в интернет, като интересът си към търсачките Рупърт Мърдок е заявил отдавна, но досега не бяха обявявани по-конкретни планове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:39 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още