IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

GE с ръст от 14% в печалбата си, приходите нарастват с 10%

Приходите са достигнали 37.8 млрд. долара благодарение на ръста в приходите пет от шестте звена на компанията

14:59 | 13.04.06 г.
Автор - снимка
Създател
GE с ръст от 14% в печалбата си, приходите нарастват с 10%
Щатският индустриален конгломерат и компонент на индекса Dow Jones General Electric отчете ръст от 14% в печалбата си за първото тримесечие, благодарение на добрите резултати на почти всички звена на компанията.

За тримесечието до 31 март втората по големина на пазарната капитализация в света компания отчете печалба в размер на 4.04 млрд. долара, или 39 цента на акция, спрямо реализираната за същото тримесечие на миналата година печалба в размер на 3.56 млрд. долара, или 33 цента на акция.

Резултатът на групата напълно отговори на средните очаквания на анализаторите.

Приходите са се повишили с 10% до 37.8 млрд. долара, благодарение на ръста в приходите пет от шестте звена на компанията.

Компанията се облагодетелства от изключително доброто представяне на индустриалните си звена за производството на локомотиви, парни двигатели, енергийни турбини и др., особено на пазари като Индия и Китай.

Анализаторите прогнозират ръст в печалбата на компанията за настоящата година между 13 и 17% до рекордно равнище.

За първите три месеца на годината акциите на GE се понижиха с по-малко от 1% на фона на ръста на широкия индекс Standard & Poor's 500 от 3.7% за същия период.

От компанията продадоха за 2.8 млрд. долара застрахователния си бизнес с ниска възвращаемост в стремежа си да концентрират средствата и усилията си върху отрасли с по-висока норма на възвръщаемост.

В същото време групата планира и продажбата на презастрахователната си дейност за 7.6 млрд. долара на Swiss Reinsurance. Очаква се сделката да бъде завършена до края на юни.

През първото тримесечие компанията осъществи и няколко придобивания, като закупи водно-пречиствателната компания Zenon Environmental Inc., медийната IVillage Inc. и дял в тайванската банка Cosmos Bank.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:21 | 24.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още