IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Bayer с контра оферта за закупуване на Schering за 16,3 млрд. евро

Ако сделката се финализира ще бъде създадена групата Bayer-Schering Pharmaceuticals със седалище в Берлин

10:38 | 24.03.06 г.
Bayer с контра оферта за закупуване на Schering за 16,3 млрд. евро
Немската химическа и фармацевтична компания Bayer обяви, че е направила контра оферта на стойност 16,3 млрд. евро за закупуване на конкурента си Schering, който вече е под прицела на търгово предложение от страна на Merck.

Придобиването на Schering ще е най-голямото реализирано от Bayer в 142-годишната история на компанията и може да възвърне славата на немската фармацевтична индустрия от преди две десетилетия.

Ако сделката се финализира ще бъде създадена групата Bayer-Schering Pharmaceuticals със седалище в Берлин.

Schering реализира годишен оборот от близо 15 млрд. евро и има значително присъствие в сектора на медикаментите против инфекции, рак, лечението на множествена склероза и контрацептивите.

Управителният съвет на Schering, който отхвърли офертата на Merck, окачествявайки я като прекалено ниска, заяви, че ще препоръча контраофертата на своите акционери.

Bayer ще предложи 86 евро на акция в брой, или с 12% над предложените от Merck 77 евро на акция, и над цената на затваряне на акциите на Schering при ниво от 84,97 евро в четвъртък. Цената е с 39% по-висока от цената на акциите на Schering на 8 март преди обявяването на офертата на Merck.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:02 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още