IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Среброто достигна най-високата си стойност от 1983 г.

18:08 | 22.03.06 г.
Автор - снимка
Създател
Среброто достигна най-високата си стойност от 1983 г.

Среброто се повиши до нов 22-годишен максимум днес, след като стана ясно, че регулаторните органи в САЩ са на път да одобрят създаването на публичен фонд, който да инвестира в благородния метал.

Фондът, който ще бъде обезпечен със сребърен резерв, ще спомогне за привличането на нови инвестиции и ще окаже значитално влияние върху пазара, смятат анализатори.

Цената на среброто регистрира ръст от близо 20% от началото на годината. Според наблюдатели пазарът разполага с около 600 млн. тройунции сребро, готови за директна доставка, към които спадат активите на централни и търговски банки, дилъри и др. Тези цифри не включват значителните запаси от сребро на домакинствата, които не могат да бъдат доставени директно.

Цената на среброто достигна ниво от 10,59 долара за тройунция днес, което е най-високата стойност от септември 1983 година насам. Джеймс Муур от TheBullionDesk.com смята, че цените на благородния метал могат да достигнат нива от 12 долара за тройунция в краткосрочен план, имайки предвид огромния интерес към фонда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:03 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още