IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Консолидация за 6,5 млрд. долара в американската преса

Knight Ridder си търси купувач от около четири месеца

10:58 | 14.03.06 г.
Автор - снимка
Създател
Консолидация за 6,5 млрд. долара в американската преса

Американският издател на вестници McClatchy ще купи компанията Knight-Ridder, за да създаде нов медиен гигант в страната, който ще управлява 32 ежедневника и 50 други вестника.

Сделката е за 4,5 млрд. долара, платими в брой и в акции. Общата сума по транзакцията обаче ще достигне 6,5 млрд. долара, след като се прибавят дълговете за 2 млрд. на Knight Ridder, сред чиито основни издания е вестникът Miami Herald.

Knight Ridder си търси купувач от около четири месеца. Изпитвайки сериозни финансови затруднения и под натиска на основния си акционер Private Capital Management, групата се подготвяше за съкращения на разходите и персонала.

След сключването на сделката McClatchy не предвижда закриване на работни места в печатните издания, но съкращения най-вероятно ще има в администрацията и онлайн медиите, обявиха от компанията.

McClatchy смята да се раздели с някои заглавия от портфолиото на Knight Ridder, за да погаси част от дълговете й и да започне програма за преструктуриране.

Оборотът на McClatchy за миналата година възлиза на 2,83 млрд. долара, а печалбата преди данъци и амортизации е в размер на 754 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:53 | 14.03.06 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още