IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Лондонската борса отхвърли оферта за 3,5 млрд. евро от Nasdaq

В края на миналата година Лондонската борса отхвърли и предложението на австралийската банка Macquarie, което възлизаше на 2,21 млрд. евро

11:51 | 11.03.06 г.
Автор - снимка
Създател
Лондонската борса отхвърли оферта за 3,5 млрд. евро от Nasdaq

Лондонската фондова борса (LSE) обяви, че е отхвърлила неформална оферта за закупуване от Nasdaq на стойност около 2,43 млрд. лири (3,53 млрд. евро), съобщи Ройтерс.

От LSE коментират, че считат за неприемливо предложението, с което се предлагат по 950 пенса на акция от компанията, платими изцяло в брой.

Тази цена представлява премия от едва 8% от настоящите нива на книжата и офертата на практика подценява потенциала на компанията, както и възможността за постигане на много по-добри условия при сближаване с друга голяма световна борса, уточняват от LSE.

Слухове за интереса на Nasdaq към LSE има още от началото на 2006 г., но ръководството на американската борса тогава ги опроверга.

В края на миналата година Лондонската борса отхвърли и предложението на австралийската банка Macquarie, което възлизаше на 2,21 млрд. евро.

От Euronext са отказали коментар за Ройтерс относно плановете за сделки в сектора. Групата, която обединява борсите в Париж, Брюксел, Амстердам и Лисабон, през 2005 г. също имаше намерение да отправи оферта към LSE, но в крайна сметка официално предложение не бе направено.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:52 | 11.03.06 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още