IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европейските страни по-сериозни в намаляването на бюджетния си дефицит

11:11 | 23.02.06 г.
Европейските страни по-сериозни в намаляването на бюджетния си дефицит
Европейската комисия заяви, че страните членки на ЕС вече по-сериозно са се ангажирали с намаляването на бюджетния си дефицит, но все пак изисква допълнителни мерки през 2006 г. за Франция, Гърция, Португалия и Обединеното кралство.

"Тази година прогнозите за растеж и икономическите сценарии на страните членки са по-приемливи от миналата година", заявява комисарят по икономическите въпроси Йоахим Алмуниа, коментирайки програмите за 2006-2009 г. на 11 страни от ЕС.

При все това комисарят обръща внимание на тези, надминали границата на бюджетния дефицит над лимита от 3% от БВП, наложен от Пакта за стабилност и икономически растеж.

Според Алмуниа обаче налице са и множество окуражаващи тенденции, включващи повече внимание в дългосрочен план за „влизане“ в наложените мерки. Според него причина за това са предприетите преди година реформи в пакта, които дават повече време на страните да минат под границата от 3%.

Алмуниа ще направи конкретен преглед за Германия и Полша следващата седмица.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:56 | 23.02.06 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още