IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Deutsche Bоеrse отново търси партньори в Европа и САЩ

Помолен да коментира евентуално сливане с швейцарската борса SWX, той отговаря: „Това би било добър ход, който ще допринесе за развитието на европейските капиталови пазари

13:00 | 13.02.06 г.
Автор - снимка
Създател
Deutsche Bоеrse отново търси партньори в Европа и САЩ

Операторът на борсата във Франкфурт Deutsche Boеrse продължава да търси партньори в Европа и САЩ, заяви Фридрих вон Мецлер, член на Надзорния съвет на борсата в интервю за немския вестник Handelsblatt.

Новият шеф на групата, швейцарецът Рето Франсиони, разполага с „отлични контакти по света“, ето защо „би трябвало да можем да създадем нови партньорства в Северна Америка и Европа“, допълва Фридрих вон Мецлер.

Помолен да коментира евентуално сливане с швейцарската борса SWX, той отговаря: „Това би било добър ход, който ще допринесе за развитието на европейските капиталови пазари“.

Фридрих вон Мецлер е изказал съжалението си от провала на сделката за Лондонската борса, сливането с която би било „голяма крачка напред“.

През декември Deutsche Boеrse призна, че започва преговори и с Euronext, като според анализатори евентуално сближаване на двете борси би срещнало подкрепа от някои фондове, акционери в двете групи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:30 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още