IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Cisco успокоява пазара с добри тримесечни резултати

От компанията отчетоха чиста печалба в размер на 1.38 млрд. долара, или 22 цента на акция за изминалото второ за компанията фискално тримесечие за настоящата година на фона на реализираната през сравнимото тримесечие на миналата година печалба в размер на

13:49 | 08.02.06 г.
Автор - снимка
Създател
Cisco успокоява пазара с добри тримесечни резултати

Cisco Systems Inc., eдна от най-големите щатски технологични компании, производител на мрежово оборудване, отчете по-добра от очакванията печалба за изминалото тримесечие, като прогнозира добри резултати и за настоящото тримесечие.

От компанията отчетоха чиста печалба в размер на 1.38 млрд. долара, или 22 цента на акция за изминалото второ за компанията фискално тримесечие за настоящата година, на фона на реализираната през сравнимото тримесечие на миналата година печалба в размер на 1.4 млрд. долара, или 21 цента на акция.

Без да се отчитат еднократните разходи печалбата на акция възлиза на 26 цента, което се оказа с цент над средните очаквания на анализаторите.

Приходите на компанията за изминалото тримесечие са отбелязали повишение от 9.3% на годишна база до 6.6 млрд. долара.

За настоящото тримесечие от компанията очакват ръст между 10 и 12% в приходите на годишна база, което отговори широко на средните очаквания на анализаторите.

Добрите резултати дойдоха след като акциите на Cisco регистрираха понижение през последните две седмици, след което регистрираха значително повишение, добавяйки близо 5% към стойността си до ниво от 19.07 долара за брой.

Резултатите дойдоха след серия от разочароващи данни за изминалото тримесечие дошли от големи технологични компании като Amazon.com и Apple Computer Inc.

От Cisco не дадоха прогнози за резултата си за настоящото трето фискално тримесечие, като средните очаквания на анализаторите са за печалба от 26 цента на акция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:40 | 08.02.06 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още